Studiu Harvard: 5 obiceiuri simple care prelungesc viaţa cu un deceniu

Un studiu al cercetătorilor de la Școala T.H. Chan de Sănătate Publică din cadrul Universității Harvard a descoperit cinci obiceiuri care pot prelungi viața unei persoane cu până la 10 sau mai mulți ani.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Un studiu de la Harvard a identificat cinci obiceiuri care prelungesc viața. Oamenii de știință au analizat date colectate timp de 34 de ani de la 78.000 de femei și date colectate timp de 27 de ani de la peste 44.000 de bărbați.

Rezultatele au arătat o legătură între obiceiurile sănătoase și tulburările cardiovasculare. Femeile și bărbații care au menținut un stil de viață sănătos au avut cu 82% mai puține șanse de a suferit de boli cardiovasculare și 65% mai puțină probabilitate de a muri din cauza cancerului, în comparație cu cei care au avut un stil de viață mai puțin sănătos de-a lungul perioadei de studiu (30 de ani).

Studiul de la Harvard a identificat cinci obiceiuri care pot prelungi viața unei persoane cu până la 10 sau chiar mai mulți ani.

1. Menținerea unei diete sănătoase

Nu este așa de ușor pe cât sună, mai ales atunci când trebuie să jonglezi cu angajamente de serviciu, familie și sociale. Ar putea fi tentant, spre exemplu, să mănânci ceva rapid de la un restaurant de tip fast-food la pauza de prânz sau seara târziu, atunci când ești prea obosit pentru a mai găti ceva sănătos.

Totuși, un studiu publicat în jurnalul britanic The Lancet a arătat că dietele nesănătoase contribuie la 1 din 5 decese. De asemenea, dietele nesănătoase cauzează afecțiuni precum diabet și hipertensiune. O dietă sănătoasă, potrivit oamenilor de știință, conține alimente minim procesate, cereale, legume, fructe, nuci și orice sursă naturală de proteine.

2. Mișcare zilnică

Este esențial să alocăm timp pentru exerciții fizice. Chiar și pentru cei mai de succes antreprenori ai lumii, inclusiv Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg și Bill Gates, exercițiile fizice zilnice sunt o prioritate.

Studiile au arătat că până și cele mai mici cantități de exerciții fizice zilnice pot extinde speranța de viață cu până la 4,5 ani. Concluzia este că trebuie să evităm sedentarismul, ceea ce poate fi o problemă pentru persoanele care trebuie să stea la birou cel puțin opt ore pe zi. Câteva soluții ar fi introducerea unui birou la care se poate sta în picioare sau strecurarea a cel puțin 30 de minute de sport înainte sau după serviciu.

Activitatea fizică ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, la sănătatea oaselor, mușchilor și articulațiilor, promovează bunăstarea psihologică și reduce riscul de anumite boli, inclusiv unele tipuri de cancer.

3. Menținerea unei greutăți corporale sănătoase

Potrivit studiului de la Harvard, „controlarea greutății a redus semnificativ riscul de diabet, factori cardiovasculari și cancer mamar”.

4. Limitarea consumului de alcool

Deși poate fi dificil să ne limităm consumul de alcool, merită precizat faptul că cercetătorii recomandă un consum moderat, adică un pahar de alcool pe zi pentru femei și două pahare pentru bărbați. Totuși, evitarea alcoolului poate fi o idee chiar mai bună. Spre exemplu, miliardarul Warren Buffett, în vârstă de 88 de ani, este bine cunoscut pentru faptul că se abține de la consumul de alcool.

5. Nu fumați!

Pe măsură ce riscurile asupra sănătății devin tot mai aparente, oamenii din toată lumea continuă să fie avertizați de cercetători și comunitatea medicală cu privire la efectele deosebit de nocive ale fumatului, arată CNBC.

Asta nu înseamnă că va fi ușor de renunțat la obiceiul nociv, însă corpul vă va mulțumi pe termen lung. Spre exemplu, fostul președinte american Barack Obama este unul dintre liderii lumi care s-a lăsat de fumat cu ajutorul gumei de mestecat împotriva fumatului. Obama a renunțat la fumat în timpul primului său mandat la Casa Albă.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.