Sub egida ”Să reducem emisiile de dioxid de carbon”, expoziție pentru copii la Auchan

scoala 17.......Cu ocazia summitului mondial ”Climat”, care se va desfășura la Paris, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2015, centrul comercial Auchan, în parteneriat cu Immochan organizează, în perioada 23 – 29 noiembrie, în cadrul galeriei comerciale, o expoziție de informare a cetățenilor sub egida ”Să reducem emisiile de dioxid de carbon”. Campania se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Expoziția presupune o prezentare ludică, care să ilustreze modul în care putem avea o viață cu mai puțin dioxid de carbon. În cadrul celor șase afișe aflate pe trei panouri, expoziția oferă informații despre efectul de seră datorat emisiilor de gaze, adaptarea naturii la schimbările climatice, un viitor fără dioxid de carbon în cadrul energiei, transporturilor și alimentației. La evenimentul desfășurat la sediul Auchan Baia Mare au fost invitati elevii clasei a – II – a B, de la Școala Generală ”Alexandru Ioan Cuza” din localitate, învățătoare Claudia Maria Brânzei.

Primul personaj prezentat pe panouri este ”Indiferescu”, care vrea să arate că există în fiecare dintre noi. Este un mic personaj fără griji, mai mult neglijent decât nepăsător, care descoperă încălzirea globală și înțelege că acest comportament poate avea consecințe pentru întreaga planetă. Micul personaj învață să devină ”Indiferescu-plus”, la fel ca elevii din micul oraș englez Caversham. Aceștia sunt recompensați că au venit pe jos la școală. Personajul prezentat realizează că, pedalând fericit pe bicicletă, devine un protector al mediului înconjurător.

scoala 17..Până la Summitul COP 21, copiii și părinții acestora primesc tot mai multe informații de alertă referitoare la pericolul care apare dacă nu se acționează pentru prevenirea încălzirii globale. Există deja numeroase soluții pentru ca fiecare să participe la diminuarea emisiilor de carbon responsabile de efectul de seră. Acesta este mesajul lui ”Indiferescu-plus”, respectiv de a reduce cu 2 grade Celsius încălzirea globală până la finalul acestui secol.

”Suntem o companie responsabilă, care participă în mod activ la protejarea mediului prin modalitățI din ce în ce mai ambițioase. Alături de clienții și furnizorii noștri, din preocuparea pe care o avem de a combate încălzirea globală, ne propunem să reducem cât mai mult emisiile de carbon peste tot unde putem acționa, de la producție, transport, magazin și până la consum și utilizarea deșeurilor”, a declarat Tiberiu Dănețiu, director marketink Auchan România. Această operație se adaugă altor acțiuni realizate de Auchan pentru a lupta împotriva încălzirii globale.

scoala 17În cadrul comitetului de dezvoltare durabilă, Auchan Baia Mare lucrează pentru a reduce consumul de energie, pentru trierea deșeurilor, pentru informarea clienților privind o alimentație sănătoasă. Auchan propune o alimentație care necesită resurse de carbon reduse, oferind produse proaspete locale, care sunt adaptate climei zonei. Astfel, avem livrări de la producătorii locali, direct în magazinele noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.