Subvenții APIA 2024: Sprijin financiar pentru furajele produse intern – Suma și condițiile necesare

Subvențiile APIA pentru anul 2024 includ și intervenția PD-26, care este un sprijin cuplat pentru venit destinat fermierilor din sectorul zootehnic care produc propriile furaje, în special porumb pentru siloz. Această subvenție constă într-un sprijin financiar de aproximativ 230 de euro pe hectar, dar pentru a fi eligibil, fermierul trebuie să îndeplinească anumite condiții:

Exploatație agricolă: Fermierul trebuie să aibă o exploatație agricolă cu o suprafață de cel puțin 1 hectar și cu o parcelă agricolă de cel puțin 0,3 hectare.

Producție minimă de porumb pentru siloz: Este necesar să se producă anual cel puțin 18 tone de porumb pentru siloz la hectar.

Animale în exploatație: Fermierul trebuie să dețină minimum trei Unități de Vită Mare (UVM) în exploatație și să le înregistreze în Baza Națională de Date (BND) prin intermediul căreia asigură cel puțin o încărcătură de 3 UVM pe hectar de cultură pe an.

Utilizarea producției de porumb pentru siloz: Fermierul trebuie să demonstreze că producția minimă de porumb pentru siloz, obținută în fermă, este stocată în vederea consumului destinat animalelor și/sau este consumată de animalele (bovine) înscrise în BND.

Pentru a demonstra eligibilitatea pentru sprijinul cuplat, fermierul trebuie să prezinte documente care atestă consumul de furaje, normat pe specii de animale, și calculele efective de furajare din fermă, împreună cu producția de porumb pentru siloz obținută pe perioada anului de cerere.

Este important ca fermierul să utilizeze sămânță certificată conform legii și să prezinte documente oficiale care atestă calitatea și conformitatea seminței.

Termenul limită pentru depunerea documentelor la APIA este 31 martie a anului următor anului de cerere.

În cazul în care fermierul încheie contracte sau utilizează semințe prin intermediul unui grup sau a unei organizații de producători recunoscute de MADR sau a unei cooperative agricole, trebuie să respecte și alte cerințe și termene de depunere, precum prezentarea actului de înregistrare la ONRC și a contractului încheiat între grup/organizație/cooperativă și cumpărător, care să includă fermierii care au comercializat producția prin forma de organizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.