Suc de dovleac cu miere – Vindecă stomacul și ficatul, scade tensiunea arterială, ameliorează constipația și …

Dovleacul a fost folosit de mult timp pentru tratarea diferitelor boli, fiind inclus și în dietele terapeutice. Este benefic în special pentru vezica biliare și pentru ficat. Preparatele pe bază de legume curăță ușor ficatul, îndepărtează pietrele mici din vezica biliară iar dovleacul este un supliment extraordinar la tratamentul medical al bolilor grave precum hepatita sau ciroza.

Curățarea ficatului cu dovleac nu va da rezultate rapide, însă atât medicina modernă cât și cea tradițională sunt de acord că această legumă are proprietăți eficiente în restabilirea funcției hepatice.

Sucul de dovleac este o băutură care nu conține conservați sau coloranți care pot dăuna unui ficat deja bolnav așa că merită preparat în casă. Se spală dovleacul, se curăță de pe coajă, se elimină semințele și se taie mărunt. Se trece prin storcător și se bea 1 pahar de suc proaspăt stors pe zi, pe stomacul gol, eventual diluat cu un pic de apă. Restaurează și curăță celulele hepatice.

Sucul de dovleac se poate înlocui cu dovleac crud: 1 pahar de suc este egal cu 500 de grame de legumă crudă. Întrucât este dificil pentru unii oameni să-l mănânce în forma sa pură, se poate prepara o salată din tot ce este la îndemână, cu adăugarea de felii de dovleac. În formă sa brută, dovleacul merge bine cu mere, morcovi și ierburi proaspete. De asemenea, salata se poate îmbogăți la gust cu miere, ulei vegetal sau smântână.

Pentru ficat, dovleacul crud are recenzii foarte diferite. Unii sunt sceptici cu privire la proprietățile benefice ale legumei și, desigur, dovleacul singur nu poate fi un medicament eficient. Dar, cu selecția corectă a felurilor de mâncare în urma recomandărilor medicului privind dieta, utilizarea dovleacului în combinație cu un tratament medicamentos va da rezultatele necesare.

Pe de altă parte, uleiul din semințe de dovleac este și el utilizat pentru curățarea ficatului. Se recomandă câte 1 linguriță pe zi, cu 1 oră înainte de mesele principale, într-o cură de 14 zile.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.