SUCIU DE SUS – prins de poliţişti în timp ce transporta cu autoturismul 5 000 pachete cu ţigări de contrabandă

Azi-noapte, în jurul orei 00.50, poliţiştii care desfăşurau activităţi de patrulare şi supraveghere pe raza Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus, au surprins în flagrant un cetăţean din Ucraina, care transporta cu un autoturism aproape 5 000 pachete cu ţigări de contrabandă.

Autoturismul cu care acesta se deplasa a fost oprit pentru verificări pe D.J.109F, pe raza localităţii Lăpuş. În momentul în care poliţiştii au vrut să controleze autoturismul, şoferul a demarat în trombă, spre Rogoz şi mai departe spre Suciu de Sus, iar poliţiştii au procedat la urmărirea lui. În localitatea Suciu de Sus, din cauza vitezei cu care rula, de peste 100 km/h, tânărul de la volan a pierdut controlul direcţiei de mers într-un viraj, autoturismul a părăsit partea carosabilă şi a ajuns în şanţul din partea stângă. Şoferul a reuşit să fugă, însă în autoturism se mai afla o persoană, care a fost imobilizată şi condusă la sediul poliţiei pentru audieri. Este vorba de un tânăr de 28 de ani, din Sighetu Marmaţiei.

În autoturism au fost găsite aproape 5 000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană (99 580 ţigarete). Întreaga cantitate de ţigări, precum şi documente şi bunuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Autoturismul a fost indisponibilizat. Se cunoaşte şi identitatea conducătorului auto, care este un tânăr de 27 de ani, din Ucraina.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi continuă cercetările în vederea identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională şi pentru tragerea la răspundere a acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.