SUMĂ IMPORTANTĂ pentru bugetarii României. Banii vin SUB FORMĂ DE CADOU. Nu pot face orice cu ei. VEZI de ce…..
Veste bună pentru bugetari. Și confirmată oficial încă o dată: da, este devărat că, începând cu 1 iulie, aceştia vor primi un voucher de vacanţă în valoare de 1.450 lei. Potrivit reprezentanţilor din piaţă, cu această sumă poate fi cumpărat un sejur complet pe litoralul românesc, în staţiunile balneo, în Delta Dunării sau staţiunile montane.
Informaţia a fost susţinută joi de ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, cu ocazia deschiderii Târgului de Turism al României (TTR) de la Romexpo. ”Voucherele de vacanţă nu mai sunt abrogate până la 31 decembrie 2017, cum erau iniţial, ci până la 1 iulie. Acum, în lege sunt trecute şase vouchere de vacanţă, fiecare având valoarea unui salariu minim pe economie. Vom modifica această ordonanţă care prevede şase vouchere şi vom introduce un singur voucher, deoarece statul român doar atât poate suporta. Un singur voucher, având valoarea salariului minim pe economie, respectiv 1.450 de lei”, a precizat oficialul.
Cu această sumă, este uşor pentru un turist să-şi programeze o vacanţă în România, astăzi existând foarte multe posibilităţi pentru cazare. Fie o săptămână într-una din staţiunile de pe litoral, fie una în cele balneo, beneficiind de tratament, sau în Delta Dunării, sunt tot atâtea variante din care turiştii pot alege.
Anul trecut au fost acordate 1,1 milioane de vouchere de vacanţă, potrivit informaţiilor primite de ANAT de la Ministerul Finanţeor Publice, un număr de 3,5 ori mai mare faţă de 2015 şi de 5,5 ori mai multe decât în urmă cu doi ani, când au fost date angajaţilor 207.000 de vouchere de vacanţă.
Iar cele mai multe vouchere au fost folosite anul trecut tocmai pentru cumpărarea de sejururi în staţiunile balneare, de litoral şi în Delta Dunării, care au avut vânzări mai mari cu 18%, 12%, respectiv 20%, Delta Dunării fiind revelaţia sezonului în preferinţele turiştilor care au petrecut, în medie, trei zile de vacanţă.
Sejururile în România cumpărate anul trecut cu vouchere de vacanţă au totalizat aproximativ 10 milioane de euro, o sumă de aproape patru ori mai mare faţă de 2015 şi de şase ori mai mare faţă de 2014.
Pentru acest an, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează o creştere de 38 de ori a sumei, dacă vor fi acordate voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.
“Pentru a dinamiza vânzarea prin vouchere de vacanţă, ANAT susţine eliminarea plafonului de 10% în cazul comisionului agenţiei de turism, prevăzut în Legea voucherelor de vacanţă, prevedere care nu stimulează concurenţa firească între agenţii. Complicaţiile tehnice pentru respectarea acestui plafon pe lanţul turoperator-revânzător îngreunează operarea plăţilor prin vouchere de vacanţă, în special la pachetele plătite şi cu bani, şi vouchere – cazul cel mai des întâlnit”, a declarat Alin Burcea, preşedintele ANAT.
CASETĂ: ”Dicţionar explicativ”
-Voucherele de vacanţă sunt bonuri de valoare, asemănătoare cu tichetele de masă, sau sub forma unui card bancar pe suport electronic, cu care cel care primeşte voucherele poate cumpăra servicii turistice/vacanţe în Romania pentru el şi familie;
-Voucherele de vacanţă le poţi primi de la compania în care lucrezi, dacă ai un contract individual de muncă valabil şi dacă compania hotărăşte să acorde asemenea beneficii salariaţilor.