Superstiţii de Paşte. VEZI ce trebuie să faci pentru a scăpa de vrăjitorii şi ca să-ţi meargă bine tot anul

paste sighetFiecare sărbătoarte la români este însoţită de tradiţii şi supersiţii care se completează una pe cealaltă. Paştele are şi el multe credinţe culese chiar de la bunici, fără de care această mare sărbătoare nu ar avea loc an de an.

În popor, superstiţiile sunt un fel de reguli de ghidare în viaţă, scrie antenastars.ro. De când suntem mici creştem cu ideile implementate de bunici şi părinţi care ne spuneau că de Paşte trebuie să urmăm cu sfinţenie anumite indicaţii.

1. Tradiția populară spune că în noaptea de Înviere trebuie să te îmbraci cu haine noi că să fii curat la suflet tot anul și să ai parte de prosperitate.

2. O altă superstiție spune că băieții ar trebui să sară peste foc în această noapte. Astfel vor ține la distanță tot anul farmecele, iar vrăjitoarele nu vor avea nicio putere asupra lor.

3. Cine consumă hrean sfințit după ce vine de la biserică, va fi sănătos tot anul. De altfel, și alte alimente cu care ai fost la slujbă căpăta puteri vindecătoare.

4. Nu atinge sarea cu mână în această perioadă a anului, altfel palmele îți vor transpira tot anul și vei fi nevoită să spui adio norocului și prosperității.

5. Ține minte toate persoanele cu care ai ciocnit ouă. Mitul spune că atunci când te vei rătăci, vei reuși să găsești drumul dacă te gândești la ele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.