Superstiții de SFINȚII PETRU ȘI PAVEL. Ce trebuie să faci sâmbătă, 29 iunie, în ziua de Sfinții Petru și Pavel

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă pe 29 iunie.

Tradiția spune că, în ziua sărbătorii de Sfinții Petru și Pavel, oamenii obişnuiesc să dea de pomană pentru sufletele celor morţi – sărbătoarea fiind cunoscută şi sub numele de Moşii de Sânpetru.

Tot în această zi, oamenii au voie să lucrează orice, dar să nu toarcă, căci se crede că astfel se întorc colacii de la morţi.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

În această zi, este bine să împărţim mere dulci şi miere prietenilor şi vecinilor, să le urăm să aibă spor în munca lor şi să fie sănătoşi, pentru a gusta aceste daruri şi la anul.

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Potrivit tradiţiei, femeile nu au voie să mănânce mere până în ziua praznicului, pentru a nu-i supăra pe cei trecuţi la viaţa veşnică din familia respectivă. După această zi, tinerele fete au voie să mănânce mere; în schimb, vârstnicele din familie „au dezlegare” la mere abia la sărbătoarea Sfântului Ilie.

În tradiţia românească, sărbătoarea Sfinţilor Apostoli PETRU ȘI PAVEL este cunoscută sub numele de Sânpetru de vară. SFINȚII PETRU ȘI PAVEL marchează miezul verii agrare şi începutul secerişului.

MESAJE DE SFINȚII PETRU ȘI PAVEL

Prietenul meu cel mai bun, astazi este ziua ta. Iti urez sa ai parte numai de zile senine si Sfantul al carui nume il pori sa te protejeze mereu! La multi ani!

Draga Pavel/ Petru, de ziua numelui tau iti doresc sa ramai mereu asa cum esti acum, un prieten bun, de nedejde, haios si cu picioarele pe pamant. La multi ani!

Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani !

Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.