SURPRIZĂ imensă: VEZI care sunt, de fapt, țările care au anunțat că nu vor România în Schengen

schengen
„Franţa a fost cea care a dat tonul şi care imediat a convins şi Germania să i se alăture în a nu accepta România în spaţiul Schengen. Au urmat Olanda şi Finlanda, oricum Olanda îşi asumase mai demult această poziţie oficial. În aceste condiţii, România, dar şi Bulgaria au acceptat ca acest punct să nu fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei JAI, la sugestia Franţei şi Germaniei. Dacă se punea pe ordinea de zi aderarea şi România primea vot negativ, ţara noastră ar fi trebuit să o ia de la zero în ce priveşte procedurile tehnice, iar asta ar mai fi durat încă cel puţin un an şi jumătate de proceduri”, au precizat marţi sursele citate.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au avut o discuţie şi au decis de comun acord să accepte amânarea discutării despre aderarea României pentru moment.

După criza refugiaţilor, spaţiul Schengen va trebuit regândit, iar acest lucru va dura cel puţin un an şi jumătate, chiar doi ani. În aceste condiţii, potrivit surselor oficiale citate, România mai are de aşteptat până la reaşezarea spaţiului Schengen, după care şi subiectul intrării ţării noastre să fie reluat.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.