SURPRIZĂ: Românii ar putea avea internet GRATUIT

internetInternetul a devenit indispensabil în ziua de astăzi, iar în Parlament s-a întregistrat o inițiativă legislativă prin care toți românii să aibă acces gratuit la internet. Deputatul neafiliat, Mihai Sturzu, susține că acest proiect s-ar putea implementa într-un timp relativ scurt.

„Voi depune la Camera Deputaților o propunere legislativă în care să acordăm tuturor românilor și turiștilor care sunt în România acces gratuit la internet. În toamna anului trecut, ONU a promovat un document prin care recunoștea dreptul la internet ca un drept fundamental al omului. Eu cred că în prelungirea dreptului constituțional la informare, în anul 2016 și în anii care urmează în societatea românească accesul gratuit la internet este un drept al fiecărui cetățean. Accesul gratuit se va realiza foarte ușor, în primul rând vorbim despre administrații publice locale și centrale care vor avea datoria ca în sediile lor să aibă rețele WI-FI cu acces gratuit și, de asemenea, în spațiile deschise publicului cu aglomerare urbană sau de interes turistic”, a spus Sturzu, miercuri, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că proiectul de act normativ se referă și la operatori economici — restaurante, hoteluri, terase, baruri.

„Mulți dintre aceștia au astăzi rețele WI-FI gratuite. Prin această lege luăm exemplele de bună practică (…) Sper ca România să fie prima țară din lume care să facă acest pas — de a acorda acces gratuit la informație tuturor cetățenilor săi”, a adăugat Sturzu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.