Susţinător ISIS în România, REŢINUT de DIICOT după ce a promovat acte de TERORISM pe Internet

Un tânăr de 17 ani  suspectat de propagandă jihadistă, a fost ridicat, marţi, de procurorii DIICOT şi dus la audieri. Elev la un liceu din Craiova, tânărul este acuzat că a promovat pe Internet mai multe filmuleţe cu decapitări făcute de gruparea ISIS. Băiatul a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore.

Un elev în vârstă de 17 ani din Craiova a fost ridicat, marţi dimineaţa, de trupele speciale şi urmează să fie audiat de DIICOT după ce a promovat pe Internet mai multe filmări cu decapitări.

Din primele informaţii, băiatul intenţiona să adere la formaţiuni teroriste din străinătate. Băiatul a fost filat mai multe luni.

Anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia, marţi dimineaţă, ridicând documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat că SRI avea cunoștință de activitatea de autoradicalizare a tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă și a furnizat toate informațiile autorităților competente.

‘Aveam cunoștință de activitatea de autoradicalizare a lui și am furnizat toate informațiilor pe care le-am avut autorităților competente, respectiv DIICOT, care a preluat cazul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.