Sute de mii de români riscă amenzi de 500 de lei.

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat termen până joi românilor care trebuie să depună declarația 200.

25 mai este termenul limită până la care trebuie depusă la Fisc declarația 200. Sute de mii de români care au obținut anul trecut venituri trebuie să le declare la ANAF.

Trebuie depusă de toți cei care au obținut anul trecut venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor (cu excepția veniturilor din arendă), activități agricole pentru care venitul net este stabilit în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și operațiuni cu instrumente financiare sau jocuri de noroc.

Nu au obligația de a depune Declarația 200 cei care au realizat venituri din: salarii, pensii, activități independente impuse pe baza normelor de venit, venituri din arendare, venituri din dividende, dobânzi, activități agricole impuse pe baza normelor de venit, venituri din alte surse pentru care impozitul s-a stabilit prin reținere la sursă.

Declarația 200 poate fi descărcată de pe site-ul ANAF, din secțiunea Formulare Fiscale. Persoanele care trebuie să depună Declarația 200 pentru venituri din anul 2016 și nu se achită de această obligație până joi, 25 mai, inclusiv, riscă o amendă cuprinsă între 50 și 500 lei.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.