Tabără de copii, în drumeţie alături de jandarmi

La  sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii din cadrul Postului Montan Cavnic, au primit vizita unui grup format din 12 copii, împreună cu care au organizat o drumeţie în Munţii Gutâi.

Grupul de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, din cinci judeţe ale ţării, aflat în tabără pe timpul vacanţei de vară, a poposit câteva zile în zona oraşului Cavnic, unde pe lângă celelalte activităţi ce le aveau programate, au fost în vizită şi la Postul Montan de Jandarmerie, din localitate.

Jandarmii le-au propus tinerilor, ca pe lângă prezentarea ce le-o vor face referitoare la atribuţiile şi misiunile ce revin Jandarmeriei Române şi în special Jandarmeriei Montane, să îi însoţească într-o drumeţie în Munţii Gutâi, până la Vârful Trei Apostoli.

La destinaţie, în vârful muntelui, copiii au fost extrem de interesaţi şi entuziasmaţi de ceea ce le-a fost  făcut cunoscut de către reprezentanţii Jandarmeriei Montane, referitor la materialele pe care le au în dotare jandarmii pentru îndeplinirea misiunilor specifice structurilor montane, cum trebuie să te orientezi în teren după anumite indicii din natură, tehnici esenţiale de supravieţuire in mediul montan, pericole şi riscuri la care se supun cei care aleg un traseu montan necunoscut, precum şi tehnici de acordare a primului ajutor.

Promiţând că vor ţine seama de toate sfaturile şi îndrumările primite din partea jandarmilor montani maramureşeni, grupul de copii a promis că va reveni şi-n anul următor pentru a petrece în judeţul nostru, o vacanţă de neuitat!

Campania preventiv – educativă „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni” continuă pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în  vizită în Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.