Tăieri ilegale de arbori la Poieni și Rona de Sus

lemnePoliţiştii maramureşeni continuă acţiunile în baza planului naţional ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă” şi desfăşoară activităţi menite să combată ilegalităţile silvice, să prevină producerea evenimentelor rutiere şi să menţină ordinea şi siguranţa publică. Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş au acţionat, ieri, pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi a transportului şi comercializării ilegale de material lemnos.

Ei au verificat mai multe autovehicule care transportau material lemnos şi au constatat abateri de la prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Contravenţiile constatate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat peste 30 mc lemn de paltin, frasin şi fag ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.

Şi poliţiştii din Rona de Jos care au desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos au identificat un bărbat din Bocicoiu Mare care transporta cu o autoutilitară 11 mc de lemn de esenţă fag.

În urma verificării documentelor, poliţiştii au constatat că datele prevăzute în avizele de însoţire nu corespundeau situaţiei reale (cantitatea de lemn prevăzută în avize era mai mică decât cea transportată şi nu erau menţionate codul unic generat de SUMAL şi codul offline). Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.