Tânăr de 25 de ani din Seini depistat pe raza localităţii cu 1500 pachete cu ţigări de contrabanda

tigari30 000 de ţigarete nemarcate au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, de la un tânăr care le transporta cu un autoturism. În cauză a fost întocmit dosar penal iar  tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore.

În timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii Biroului de Combatere a Contrabandei împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Tăuţii Măgherăuş au depistat pe raza localităţii Cicârlău un tânăr de 25 de ani din Seini care conducea un autoturism cu care transporta ţigări.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, în interiorul maşinii au fost găsite 1500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, netimbrate în România. Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat la aproximativ 17 000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor iar autoturismul a fost indisponibilizat. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă .

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea lor la răspundere.   

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.