Țara în care abia acum a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus

În timp ce întreaga lume se luptă cu pandemia de coronavirus de mai bine de un an de zile, există o țară care abia joi a înregistrat primul deces provocat de virus.

Cambodgia a înregistrat joi primul deces provocat de COVID într-un moment în care ţara se confruntă cu cea mai gravă situaţie epidemiologică de la debutul pandemiei.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Un şofer din Sihanoukville (în sud) a decedat joi dimineaţă într-un spital din Phnom Penh, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus la sfârşitul lunii trecute, a declarat ministrul Sănătăţii din Cambodgia.

Regatul nu a fost afectat sever de pandemie până acum, înregistrând doar 1.163 de cazuri de la debutul crizei sanitare. Un focar apărut recent în comunitatea chineză expatriată a dus la o creştere a numărului de cazuri.

Autorităţile sanitare au anunţat joi 39 de noi cazuri de coronavirus, potrivit AFP.

COVID-19 pare să se răspândească pe tot teritoriul țării, inclusiv în Sihanoukville, un oraș portuar din sudul Cambodgiei.

Parlamentul cambodgian a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege cu scopul de a avea un control asupra numărului contaminărilor. Acest proiect de lege prevede o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare în cazul nerespectării restricţiilor sanitare.

Guvernul a demarat campania de vaccinare luna trecută mulțumită unei donaţii de 600.000 de doze de vaccin Sinovac, produs de laboratoarele chinezeşti Sinopharm. Cambodgia a primit, de asemenea, alte 324.000 de doze de vaccin AstraZeneca, în cadrul programului mondial Covax.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.