Taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, a fost găsit!

taragotInterpretul Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat din faţa Ateneului, a fost recuperat, după ce un bărbat a mers, duminică noapte, la un post de televiziune, şi a anunţat că a găsit instrumentul muzical în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab, au declarat pentru Mediafax oficiali din Poliţia Capitalei.

Bărbatul a fost audiat de poliţiştii Secţiei 1, cărora le-a spus că a găsit taragotul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab, în Sectorul 1 al Capitalei, au precizat sursele citate.

Interpretul Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Poliţia Capitalei au declarat că furtul a fost reclamat sâmbătă, în jurul orei 17.45, taragotul şi un acordeon fiind furate dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat, valorând aproximativ 7.000 de euro.

Fărcaş declara că taragotul Stowasser, care i-a fost furat sâmbătă, este instrumentul său de suflet, pe care a cântat timp de 55 de ani.

„Noi am venit de la Slobozia la concertul lui Gheorghe Zamfir. Am avut concert acolo. Şi la ora 15.30 am parcat în faţă la Ateneul Român şi ne-am dus până în hol, să vedem cum se desfăşoară programul. La 19.00 aveam spectacolul. Şi cât am stat noi în hol la Ateneu, şoferul l-a luat cineva şi l-a ţinut de poveşti, l-a dus lângă o copertină acolo, şi alţii au operat, au luat geanta cu taragotul şi acordeonul şi au dispărut cu ele. Apoi a venit poliţia şi am dat toate declaraţiile”, a spus Dumitru Fărcaş, care a precizat că nu avea asigurare pe instrumentele furate.

Naistul Gheorghe Zamfir declara că taragotul lui Dumitru Fărcaş este un instrument unic care nu poate fi vândut cu uşurinţă, precizând totodată că acest furt reprezintă un dezastru naţional.

stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.