TAXA AUTO din România este ILEGALĂ! AFLĂ cum o poți RECUPERA!!!

În ultimii ani, România pierde constant astfel de procese dar autoritățile de la București nu renunță la această taxă.Prin urmare, se consumă sume foarte mari de la bugetul de stat cu aceste procese și cu birocrația aferentă. Sute de funcţionari din toată România gestionează mii de dosare cu litigii privind taxa auto.

Săptămâna trecută, Curtea Europeană de Justiție a hotărât, din nou, că taxa de mediu/ poluare pe care statul român o încasează de la populație la înmatricularea mașinilor noi este ilegală.


Este o muncă inutilă pentru că în România s-a consolidat o practică judiciară care întotdeauna dă dreptate proprietarilor de autoturisme care dau statul în judecată pentru a recupera taxa încasată abuziv. În ciuda litigiilor pierdute şi a costurilor uriaşe pentru statul român, celebra taxă auto introdusă de Rovana Plumb nu a fost anulată. Taxa auto a fost modificată de câteva ori, după deciziile instanței europene, dar guvernanții nu au anulat-o.

Curtea Europeană de Justiție din Luxemburg consideră că este o taxă discriminatorie și, astfel, mulți români vor putea să-și recupereze banii plătiți ilegal pentru înmatricularea mașinilor. Avocatul general al Curții susține că această taxă este o modalitate incorectă a statului român de a lua bani de la proprietarii de autoturisme.

“Toţi cei care merg la instanţe câştigă recuperarea taxei auto şi statul e obligat să le achite cheltuieli de judecată. Sunt case de avocatură care câştigă bani de pe scaun, fără să facă aproape nimic. Se plătesc sume uriaşe unor case de avocatură total degeaba, din bani publici. În plus, funcţionarii de la Fisc şi Mediu sunt blocaţi în toate procedurile complicate generate de aceste litigii. Este o risipă de resurse şi mai ales de bani pentru că sunt cheltuieli de judecată serioase, dacă adunăm toate sumele” a relatat pentru EVZ un funcţionar important din ANAF.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.