Taxa canal meteo va fi eliminată din facturile emise persoanelor juridice de către societatea Vital SA

La inițiativa  primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș și a consilierilor locali ai Coaliției pentru Baia Mare și UDMR, taxa canal meteo pentru persoanele juridice va fi eliminată. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în următoarea ședință a Consiliului Local Baia Mare.

Demersul care vizează eliminarea taxei canal meteo din factura de apă a prestatorului public de servicii – Vital pentru persoanele juridice vine după ce, în 2013, în urma unei hotărâri a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, inițiată tot de primarul Cătălin Cherecheș, taxa canal meteo a fost eliminată din facturile persoanelor fizice.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare :

„Am reușit în urmă cu mai mulți ani să eliminăm din facturile baimarenilor taxa canal meteo. Acum, printr-o inițiativa similară, dorim să facem același lucru și pentru persoanele juridice. Este un beneficiu pentru toată lumea, în special pentru cei care dețin suprafețe mari de terenuri , pentru că în funcție de acest lucru sunt nevoiți să plătească cantitatea de apă meteorică preluată și transportată prin sistemul de canalizare. Sunt sume care adunate ajung să conteze, iar eliminarea acestei taxe cu siguranța se va simți în fiecare factură.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.