Taxe şi impozite majorate din 2023. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar de la 1 ianuarie

Statul român cu o mână dă şi cu două ia în 2023. De la 1 ianuarie se măresc pensiile, salariile şi alocaţiile, dar cresc şi taxele şi impozitele. Pe lângă indexarea taxelor şi impozitelor pentru locuinţe şi maşini, de anul viitor mai multe taxe aproape se vor dubla. Măsura se va simţi grav în buzunarele românilor.

Taxe şi impozite majorate din 2023. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar de la 1 ianuarie
Noi taxe de la 1 ianuarie 2023.

Taxele locale şi impozitele pe locuinţe şi maşini vor fi majorate cu cel puţin 5.1% de anul viitor. Conform Codului Fiscal, taxele şi impozitele pe proprietăți şi maşini ar urma să fie indexate anul următor cu rata inflației din 2021 sau cu un procent mai mare, în funcție de decizia consiliilor locale.

2023 vine cu scumpiri la băuturi dulci, nealcoolice, dar şi la ţigări. Ieşirile la restaurant vor fi mai scumpe pentru români de anul viitor. TVA pentru băuturile cu zahăr creștere de la 9% la 19%. De asemenea, şi preţurile pentru cazare vor fi mai mari după ce TVA în domeniul Horeca va crește de la 5% la 9%.

Se scumpesc ţigările şi alcoolul de la 1 ianuarie
După valul de scumpiri ale alimentelor de bază, fumătorii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru țigări. De la 1 ianuarie 2023 cresc accizele la ţigări şi alcool.

De asemenea, tot de la 1 ianuarie creşte impozitul pe dividende de la 5% la 8%. Apoi, TVA pentru a doua locuință creşte de la 5% la 19%.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.