Te alegi numai cu DURERI de cap dacă faci aceste GREŞELI

Deși cauza exactă a migrenelor nu se cunoaște, experții sunt de părere că unele medicamente, schimbările endocrine bruște și lipsa de somn se numără printre motive. Acestora li se alătură și obiceiurile alimentare, iar potrivit studiilor, aproximativ 10% din oamenii care suferă de migrene au făcut anumite greșeli în alimentație.

Evită să faci aceste greșeli în dietă, dacă vrei să rămâi sănătoasă.

1. Brânză tare

Brânza tare trece printr-un proces de maturare care poate provoca migrenele, din cauza tiaminei, provenită din aminoacizi și tirosină și se formează, de obicei, în alimentele sărate, murate, afumate, fermentate sau marinate.

Brânza maturată include: cheddar, feta, brie, parmesan, gouda.
Brânza proaspătă nu are tiamină și se poate consuma în siguranță chiar dacă uenori persoana suferă de migrene. Ea include mai multe sortimente de brânză franțuzească, cottage, cremă și ricotta.
Cât despre mozzarella, ea poate fi îmbătrânită sau nu, deci trebuie verificată eticheta.

2. Fructe citrice

Aceste fructe conțin mult acid și perturbă pH-ul. Anumite studii au demonstrat că aproxomativ 11% dintre cei care suferă de migrene au declarat că au consumat citrice la debutul migrenelor.

În plus, aceste fructe conțin tiamină și histamină, care pot afecta sănătatea în mod negativ.

3. Alimente reci

Dacă obișnuiești să mănânci înghețată și să bei băuturi reci imediat după un antrenament sau când este foarte cald afară, există riscul să te alegi cu dureri de cap care durează între 25-60 de secunde și până la 1-2 minute.

4. Gluten

Glutenul este o proteină care se găsește în făină, orez, orz și derivatele lor. Aceste grăunțe și produsele lor provoacă migrene la cei cu intoleranță la gluten.

5. Aditivii alimentari

Chimicalele din alimente au anumite valori nutriționale și influențează negativ sănătatea umană. Dacă ai deseori dureri de cap, încearcă să eviți următoarele:

Monosodium glutamate (MSG — E621) – este un aditiv care face alimentele să fie mai moi și le oferă o anumită aromă. Cel mai deste este întâlnit în mâncarea asiatică, sosul de soia, alimentele procesate și legumele la conservă.

Nitrați și nitriți – se găsesc, de obicei, în carnea procesată, precum hot dogi, cârnați, șuncă, bacon și anumite medicamente pentru inimă. Când acești aditivi ajung în organism, vasele de sânge

Aspartan (APM) și sucroză (E955) – îndulcitori artificiali ce pot fi găsiți în sucurile dietetice, băuturile pentur sportivi, produsele fără zahăr și vitaminele pentru copii. Dacă ești sensibilă la acești aditivi, vei avea migrene imediat după ce le-ai luat.

Coloranții alimentari, în special roșu și galben – se găsesc cel mai des și în cantități mai mari în bomboane, înghețată, chipsuri, sucuri, gemuri și batoane de cereale. Acestea sunt făcute din același ingredient folosit la uleiurile de mașină.

6. Cafeină

Consumul excesiv de cafeină contribuie la durerile de cap, tocmai de aceea ar trebui să eviți să bei mai mult de 2-3 cești de cafea pe zi. Cafeina se mai găsește în ciocolată, cacao, ceai, Coca-Cola și pastile de durere.

7. Alcool

Cei mai mulți oameni știu că vinul roșu cauzează migrene, dar studiile au arătat că și alte băuturi alcoolice au același efect, precum berea, șampania și anumite spirtoase.

Există două tipuri de dureri de cap ce pot fi provocate de alcool, prima este una obișnuită, ce apare între 30 de minute și 3 ore după consum și migrena întârziată indusă de alcool, adică mahmureala.

Sursa: feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.