Te enervează birocraţia din România? Patru tineri din România îţi dau soluţia!

internetEnervaţi la culme de birocraţia din România, patru tineri din Cluj au pus piciorul în prag şi au dat naştere unui site care să vină în întâmpinarea celor care au probleme precum cele avute de ei.

După ce și-au tocat nervii cu birocrația, câțiva IT-iști clujeni au creat o platformă prin care toate datele necesare deschiderii unei firme să fie colectate rapid, pe internet. Astfel, antreprenorul poate să primească toate documentele necesare în doar câteva minute, scrie citynews.ro. Raul și Mihai sunt doi dintre cei patru IT-iști clujeni care s-au gândit să înceapă o afacere în urmă cu mai bine de un an. După ce au completat formulare peste formulare, s-au plimbat de la un ghișeu la altul și au așteptat la cozi pentru a plăti taxele, au luat problema în propriile mâini. Au creat un site care generează toate formularele necesare pentru deschidere unei firme, astfel că antreprenorul nu trebuie decât să le completeze de acasă și să le depună la instituțiile aferente.

„Am văzut că lucrurile merg greu. Chiar dacă citeam pe internet multe lucruri, tot nu știam exact ce să facem, unde să mergem, câte formulare să completăm și ne-am gândit să automatizăm tot procesul. Cu platforma noastră îți ia 5 minute să îți faci toate formularele și un drum la Registrul Comerţului”, spune Raul Pop, unul dintre creatorii site-ului.

Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să urmeze 10 pași simpli. După completarea datelor personale, site-ul generează restul informațiilor necesare.

„Site-ul trebuie ales în primul rând pentru simplitate. În al doilea rând se elimină redundanța, nu mai trebuie să scrii aceleași date pe formulare diferite”, spune şi Mihai Negrean, specialist IT.

Site-ul oferă și posibilitatea înființării unei întreprinderi individuale, dar și desființarea acesteia sau a PFA-ului.

Mihai Negrean spune că urmează să mai adaugepe site tot felul de formulare folositoare, pe care oamenii, dacă au completat deja alte formulre și au trecut anumite date, nu mai trebuie să facă nimic decât să și le genereze și le vor primi pe e-mail. Toate serviciile oferite de site sunt gratuite.

Sursa: libertatea.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.