Teatrul Municipal Baia Mare – Proiectul cultural performance „Monte Medio”

Afis Monte Medio_2905Teatrul Municipal Baia Mare va invita în data de 8 iunie 2014, ora 22.00, la performance-ul „Monte Medio”, care va avea loc la Colonia Pictorilor din Baia Mare. Acest proiect cultural va fi prezentat in cadrul evenimentului „Zilele Municipiului Baia Mare 6 – 9 iunie 2014” .

La temelia acestui performance stau, pe de-o parte, textul lui Marian Ilea, si, pe de alta parte, manifestto-ul lui Mircea Bochis. ScriitorulMarian Ilea propune o lume posibila, intr-un spatiu nedefinit, cu iz misterios, a carei protagonisti sunt desprinsi, parca, dintr-o piesa beckettiana. Artistul plastic Mircea Bochis lanseaza o provocare catre artistii plastici si media, de a exprima acest text in plan vizual, prin intermediul letter-poemelor si filmelor experimentale.

Mihaela Panainte, regizorul performance-ului, priveste cu o lupa aceste instrumente si le include intr-o lume bantuita de siluete baroce, care se ratacesc, cu speranta ca vor gasi centrul, prin labirintul sugerat de instalatia scenografica acelebrului scenograf Helmut Stürmer.

Monte Medio este o lume labirintica, o experienta individuala, care incepe de la intrarea din Colonia Pictorilor, un spatiu fara timp. Aici, epocile se interfereaza si, astfel, se creeaza un spatiu de intalnire intre personajele din opera baroca, artistii inceputului de secol XX, care au intemeiat celebra Scoala de Pictura de la Baia Mare, si cei care o continua, artistii de astazi.mod1

In labirintul din Monte Medio pot aparea miraje optice, dar si acustice, poti sa te invarti in cerc, avand convingerea ca mergi inainte, poti avea vertij, poti sa te ascunzi de ceilalti dar si de tine.
Labirintul propune drumuri incrucisate, pe care poti porni, insa nu stii unde vei ajunge sau daca mai iesi vreodata, dar fiecare il parcurge singur. La aceasta senzatie de izolare regizorul propune, prin conceptul sau, o modalitate de a directiona universul sonor al performance-ului, cat mai aproape de spectator, prin casti audio.

Liz si Henrieta sunt cele doua personaje interpretate de Florin Vidamski si Richard Balint, care se vor aventura in labirintul din Monte Medio. Limbajul performance-ului este unul complex si aminteste de Teatrul No (japonez), prin structura exacta a partiturii de joc, care dezvolta formule ritmice de miscare si expresie corporala, folosind ca impuls sonor muzicalitatea textului, mixat de DJ-ul Adrian Electroclown.mod

regia: Mihaela Panainte

performance bazat pe textul lui Marian Ilea si manifestto-ul lui Mircea Bochis

scenografia:Helmut Stürmer.
performeri: Florin Vidamski si Richard Balint

DJ: Adrian Electroclown
asistent scenografie: Corina Gramosteanu

8 iunie 2014, ora 22:00, Colonia Pictorilor, str. Victoriei, nr. 19, Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.