Tehnologia care îi poate face pe soldați invizibili pe câmpul de luptă

Cercetătorii din Coreea de Sud au conceput o „piele artificială” care își schimbă culoarea, imitând foarte bine mediul înconjurător. În acest fel, persoana care o poartă devine invizibilă.

Noua tehnologie este disponibilă deocamdată sub formă unor plasturi care se pot lipi de corp. Aceștia sunt formați din ecrane cu cristale lichide termocromatice, care, în doar câteva secunde își schimbă culoarea în funcție de mediul înconjurător: roșu, verde sau albastru.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Astfel, pielea care este acoperită cu acești plasturi ia culoarea obiectelor din apropiere (copaci, pământ etc.), fiind astfel un camuflaj perfect.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

În cadrul unor experimente, utilizatorii au purtat plasturi pe anumite zone ale corpului, iar rezultatul a fost impresionant: unul dintre ei părea să aibă o gaură în palmă.

Totodată, cei care poartă acești plasturi nu pot fi detectați cu ajutorul camerelor cu infraroșu, pentru că plasturi se pot răci sau se încălzesc după cum este necesar, ascunzând astfel căldura corpului.

Desigur, sistemul nu poate fi folosit deocamdată pe scară largă, mai ales că trebuie făcute anumite modificări, pentru a putea funcționa în medii cu temperaturi extreme, cum ar fi în deșert.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.