Telefonul poate crește riscul de cancer. Cum trebuie să-l foloseşti ca să previi apariţia bolii secolului

Telefoanele de care mulţi dintre noi nu se pot dezlipi cât e ziua de lungă au un potenţial nociv uriaş. Aceste gadgeturi, care ne-au devenit indispensabile, sunt unul dintre factorii de risc ai cancerului, arată cele mai recente studii.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Vinovată de declanşarea bolii ar fi, pe lângă alţi factori de risc, lumina albastră emanată de gadgeturile de acest tip. Aceasta este considerată periculoasă din pricina intensității sale. Într-un studiu din 2018 publicat în revista Environmental Health Perspectives, oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că expunerea la niveluri ridicate de lumină albastră pe timp de noapte ar putea crește riscul de cancer de prostată de două ori.

Această lumină are o lungime de undă mai scurtă decât altă lumină din spectrul vizibil, acest lucru traducându-se prin faptul că emite mai multă energie decât altă lumină vizibilă.

Dr Deborah Lee, care a participat la cel mai recent studiu ce a urmărit legătura dintre utilizarea telefonului şi apariţia cancerului, a oferit dovezi suplimentare ale efectelor dăunătoare ale luminii albastre asupra sănătății noastre.

„661 de pacienți cu cancer intestinal au fost comparați cu 1.322 de pacienți de control. Autorii au calculat, folosind date privind expunerea artificială pe timp de noapte din monitorizarea prin satelit, că expunerea la lumina albastră a crescut riscul de cancer intestinal cu 60%. Lumina albastră a fost legată de o incidență crescută a altor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân și de prostată. Lucrătorii în schimburi târzii au un risc crescut de cancer de sân”, a spus dr Lee.

Cercetările anterioare au arătat că lumina albastră are un efect domino asupra mai multor mecanisme biologice din organism, cum ar fi producția de melatonină. Reținerea melatoninei are un impact direct asupra ciclului somn-veghe. În plus, experții au subliniat de multă vreme importanța abordării ritmurilor circadiene în studiile despre cancer.

„Se știe că lumina albastră previne eliberarea melatoninei, hormonul somnului. Melatonina face mult mai mult decât doar induce somnul”, a explicat doctorul Lee.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.