Terenul Aeroclublui a trecut în administrarea Aeroportului Internațional ”Maramureș” prin Hotătâre de Guvern

După ani de așteptări și lupte duse în hățișurile birocrației, județul Maramureș a repurtat o nouă victorie extrem de importantă. Este vorba despre Hotărârea adoptată în ședința de Guvern de joi, 20 decembrie 2018, unde reprezentanții administrației centrale au decis ca terenul aflat în domeniul public al statului să treacă în domeniul public al județului Maramureș, pentru a putea fi administrat de Aeroportul Internațional Maramureș. Mult doritele curse externe pot deveni o realitate în cel mai scurt timp, acest teren urmând să fie împrejmuit, pentru ca perimetrul aeroportului să devină frotieră de stat.

În cadrul proiectului de investiții realizat la Aeroportul Maramureș s-a prevăzut și realizarea împrejmuirii de securitate perimetrală, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, a fost nevoie de transferul acestei suprafețe de aproximativ 1,3 hectare. Terenul a fost administrat de Ministerul Transporturilor prin Aeroclubul Teritorial din Baia Mare, iar conducerea Aeroportului Internațional Maramureș si Consiliul Județean au făcut toate demersurile pentru a obține o Hotărâre de Guvern în acest sens, dar până acum, documentul nu a trecut procedurile avizarii.

Gabriel Zetea: Zborurile internaționale de pe Aeroportul Maramureș, tot mai aproape de realizare

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a arătat că o noua veste extraordinară pentru Aeroportul Internațional Maramureș și pentru Consiliul Județean a venit joi seara, la finalul ședinței de Guvern. ”Guvernul României a adoptat o Hotărâre pentru trecerea unui teren din domeniul public al statului și administrarea Aeroclubului României, în domeniul public al județului Maramures și administrarea Regiei Autonome Aeroportul Internațional Maramureș. După foarte mult timp, demersurile noastre sunt încununate de succes și a fost înlăturat  încă unul din ultimele obstacole existente în finalizarea demersurilor pentru ca, de pe Aeroportul Maramureș să se efectueze zboruri internaționale. Îi mulțumesc secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, pentru eforturile depuse în ultimele două săptămâni pentru materializarea acestui proiect și, în mod special, transmit mulțumiri premierului României, Viorica Dancilă, pentru susținerea continuă a proiectelor județului Maramureș”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Dragoș Titea: Un obiectiv asumat pe termen scurt a fost atins prin adoptarea acestei Hotărâri de Guvern

 Cu o lună în urmă, după numirea sa în funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea declara: ”Un obiectiv care vizează Aeroportul îl reprezintă finalizarea plăților pentru lucrările executate, dar și transferul terenului de la Aeroclub la Consiliul Județean Maramureș și continuarea modernizării aerogării”. Ambele ținte au fost atinse în decursul acestor săptămâni urmând ca, pe viitor, secretarul de stat să se implice în alte proiecte stringente pentru județul nostru.

Referindu-se la ultima victorie repurtată de Maramureș, Dragoș Titea a arătat, la rândul său, că după o așteptare care s-a întins pe parcursul a mai multor ani, în ședința de Guvern de joi s-a aprobat transferal terenului care aparține de Ministerul Transporturilor prin Aeroclubul Baia Mare, către Consiliul Județean Maramureș, în administrarea Aeroportului Internațional.

”Doresc să aduc mulțumiri tuturor factorilor implicați în acest demers, respective lucrătorilor în Ministerul Transporturilor, președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, primului-ministru, Viorica Dăncilă, pentru rapiditatea și deschiderea cu care a trecut Hotărârea de Guvern, dar nu în ultimul rând, președintelui Liviu Dragnea, pentru atașamentul pe care l-a arătat mereu față de Maramureș. Mă bucur extrem de mult că încă unul din obiectivele importante pe care mi le-am asumat alături de președintele Gabriel Zetea a fost atins”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.