Terenuri gratis de la stat pentru anumiți de români ca să-şi construiască o casă. Vezi care sunt condițiile de a le obține

Guvernul a modificat legea prin care anumite categorii de români pot obţine gratis, de la stat, un teren pentru a-şi construi o casă.

Tinerii de până în 35 de ani pot obține gratuit, de la autorităților locale, terenuri de până la 1.000 de metri pătraţi, pentru a construi pe acestea o casă.

Legea 15/2003 stabilește posibilitatea „atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”, potrivit Antena 3.

În ultima ședință, Guvernul a făcut modificări ale normelor de aplicare a legii, astfel încât procedura de obținere a acestor terenuri de la stat a fost simplificată.

Astfel, autoritățile locale pot atribui terenuri gratuit pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local, în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii clare.

Astfel, în București se pot obține terenuri de 150-300 de metri pătraţi – în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti, terenuri de 250-400 de metri pătraţi – în oraşe și terenuri de 250-1.000 de metri pătraţi – în comune şi sate.

Persoanele care pot solicita atribuirea gratuită a unui teren trebuie să aibă între 18 și 35 de ani. Cererea pentru atribuirea terenului trebuie depusă la consiliul local al comunei, oraşului ori municipiului (sector) în care solicitantul are domiciliul și trebuie să fie însoțită de mai multe documente, printre care și o copie de pe certificatul de naștere și una de pe actul de identitate.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.