TESTUL FIZIC CONCEPUT DE UN MEDIC CARE ITI ARATA CARE ESTE SPERANTA TA DE VIATA

testConceput de doctorul Claudio Gil Araujo, exercitiul de mai jos iti poate arata ce speranta de viata ai. Este un test fizic simplu care se poate efectua oricand in locuinta ta si care iti arata cat de mult echilibru ai.

Testul asezare-ridicare
Testul poarta denumirea de asezare-ridicare, dureaza doar cateva secunde si poate fi realizat acasa.

In primul rand, imbraca-te comod si concentreaza-te asupra exercitiului.

Testul incepe stand drept cu picioarele usor departate. Ulterior incearca sa te asezi incrucisand picioarele, fara sa te ajuti de maini.

Dupa ce te-ai asezat confortabil trebuie sa te ridici tot in aceleasi conditii: cu picioarele incrucisate si fara ajutorul mainilor.

Cum se calculeaza testul
Calculul este foarte simplu, acorda-ti cate 5 puncte pentru fiecare asezare corecta si alte 5 pentru ridicare. Daca ai folosit o mana sau un picior pentru a te ajuta trebuie sa scazi cate un punct, iar daca iti pierzi echilibrul va trebui sa scazi jumatate dintr-un punct. De asemenea, trebuie sa scazi jumatate de punct daca tremuri sau daca miscarea devine greoaie.

Daca ai obtinut mai putin de 8 puncte, atunci sansele de deces in urmatorii sase ani sunt doua ori mai mari decat in cazul celor care au obtinut maximul de puncte.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.