TICHETE CADOU DE PAŞTE 2018. Cine poate primi PRIME DE PASTE de 450 de lei şi cine poate lua 600 de lei

TICHETE CADOU DE PAŞTE 2018. Cine poate primi PRIME DE PASTE de 450 de lei şi cine poate lua 600 de lei

Tichetele cadou pot fi acordate de orice societate, indiferent de mărimea acesteia, începând de la un salariat.

Companiile din România apelează tot mai des la tichetele cadou pentru a-și răsplăti angajații, astfel că cifrele legate de acestea cresc de la un an la altul. Încă de la 1 ianuarie 2016 când noua legislație a intrat în vigoare, tichetele cadou sunt scutite de impozit pentru valori până la 150 de lei, putând fi acordate atât salariaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora.
TICHETE CADOU DE PAŞTE. Astfel, un salariat cu doi copii minori poate primi tichete cadou de Paște în valoare de 450 de lei, pentru care va fi scutit de impozit, iar compania este scutită de contribuţii sociale şi patronale. Valoarea rezultă din cei 150 de lei aferenţi lui şi alţi 150 de lei pentru fiecare copil. Similar, un soţ şi o soţie care lucrează la aceeaşi companie şi au un copil minor pot primi tichete cadou în valoare totală de 600 de lei: 150 de lei pentru fiecare adult (300 de lei) şi câte 150 de lei pe care îi va primi fiecare adult pentru copil (300 de lei). Salariaţii fără copii minori primesc şi ei câte 150 de lei scutiţi de impozit şi de contribuţii.

„Acordarea de tichete cadou aduce certe avantaje pentru angajatori şi oferă o mare libertate angajaţilor de a achiziţiona ce îşi doresc dintr-o varietate de produse şi servicii”, a spus Elena Pap, director general Up România.

TICHETE CADOU DE PAŞTE. O tendinţa accelerată de acordare a acestor tichete s-a văzut în special la IMM-uri care au văzut că acest model de stimulare a angajaţilor funcţionează la companiile mari şi foarte mari cu rezultate directe asupra productivităţii.

Numărul companiilor care au acordat avantaje salariale de tipul tichetelor de masă sau cadou a crescut cu 27% în 2016 faţă de 2015, conform datelor Up România.

Această indică o atenţie tot mai mare a angajatorilor pentru fidelizarea şi motivarea propriilor angajaţi. Companiile care au apelat în 2016 pentru prima dată la acest sistem de recompensare provin cu prioritate din zone precum Bucureşti-Ilfov (26%), Centru (15%) şi Nord-Est (12%).

TICHETE-CADOU, creştere de 45% cu ocazia zilei de 8 Martie

Cu ocazia zilei de 8 martie, numărul de companii care au optat să acorde salariaţilor tichete cadou a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38% în 2017 faţă de 2016.

Peste 70% dintre companii aleg să ofere tichete cadou angajaţilor cu ocazia unor evenimente importante din viaţa acestora pentru a-i motiva şi a le confirma valoarea contribuţiei la succesul organizaţiei din care fac parte. Conform volumelor de vânzări din segmentul de tichete cadou, companiile aleg din ce în ce mai des să îşi fidelizeze angajaţii prin oferirea de tichete valorice, iar 8 Martie este o ocazie perfectă. „Acest procent mare de creştere arată, o dată în plus, că avantajele sistemului de tichete valorice, respectiv a celor cu destinaţia de cadou pentru ocazii speciale, sunt considerabile şi luate în calcul de angajatori. Faptul că din ce în ce mai multe companii optează pentru acest instrument de fidelizare a angajaţilor dovedeşte atât dorinţa companiilor de a-şi arăta recunoştinţa faţă de salariaţi, cât şi utilitatea acordării tichetelor cadou, în astfel de ocazii“, este de părere Elena Pap, Director General Up România.

Oferirea tichetelor cadou reprezintă o serie de avantaje financiare şi pentru companii, acestea fiind supuse reglementărilor din Codul Fiscal, în vigoare din 1 ianuarie 2016. Astfel, cu ocazia zilei de 8 martie, companiile pot acorda tichete cadou angajatelor, iar valorile aferente acestora sunt neimpozabile şi scutite de contribuţii în cuantum de până la 150 de lei de persoană. De asemenea, tichetele cadou beneficiază de deductibilitate la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Noile reglementări ale Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou. În cazul în care se acordă tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferenţa dintre 150 de lei şi valoarea tichetelor cadou se aplică, conform Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile sociale obligatorii: CAS: 25%, CASS: 10% şi contribuţie asiguratorie pentru muncă: 2,25%.
Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.