Tichete culturale în valoare de 210 lei sau 430 lei pe lună. Vezi cine poate primi banii

Într-o mișcare menită să sprijine angajații, Ministerul Finanțelor a propus un proiect care vizează acordarea de tichete culturale, cu o valoare de până la 210 lei pe lună sau 430 lei pentru evenimente speciale, în primul semestru al anului curent.

Potrivit proiectului publicat de Ministerul Finanțelor, angajații ar urma să beneficieze de aceste tichete culturale lunar sau la evenimente speciale, începând cu luna aprilie a semestrului I din 2024. Această inițiativă este menită să încurajeze accesul la activități culturale și să ofere angajaților oportunități de relaxare și distracție.

În semestrul II al anului 2023, valoarea tichetelor culturale a fost de cel mult 210 lei pe lună sau 420 lei pe eveniment. Aceste măsuri vin în contextul în care legea din 2018 a aprobat acordarea diferitelor tipuri de bilete de valoare, inclusiv tichete culturale, pentru a sprijini accesul angajaților la diverse activități culturale.

Conform legislației în domeniu, tichetele culturale pot fi utilizate pentru achiziționarea de bunuri și servicii culturale precum abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, cărți, filme și multe altele.

Această inițiativă reprezintă un pas important în promovarea accesului la cultură și în îmbunătățirea calității vieții pentru angajați, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de experiențe culturale variate în mod regulat.

Este de așteptat ca această propunere să aducă beneficii tangibile pentru angajați și să contribuie la stimularea sectorului cultural în întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.