Ţigări ascunse după bancheta unui microbuz descoperite cu ajutorul câinelui poliţist CEY

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 4.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 37.000  lei.

Marţi, 3 august a.c., în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un cetățeanul  român, în vârstă de 23 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, echipa de control însoţită de câinele poliţist CEY, specializat pe detectarea produselor din tutun, a efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, după bancheta din spate a microbuzului, cantitatea de 1.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 2.250 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei.

În aceeaşi zi, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul Poliției de Frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Colegii noştri au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

La scurt timp grănicerii  ucraineni au transmis  poliţiştilor de frontieră români că  pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.