Ţigări ascunse in barele de protectie, confiscate de poliţiştii de frontieră

DSC_4863În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat 6.366 pachete de țigări, în valoare de aproximativ 52.000  lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Doi maramureşeni sunt cercetaţi pentru contrabandă, doi cetăţeni ucraineni au fost amendaţi cu 5.000 de lei fiecare, iar două autoturisme folosite la transportul țigărilor au fost indisponibilizate.

Ieri, 7.05.2015, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

DSC_8381Astfel, în jurul orei 12.00, a fost identificat și oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei un autoturism marca Audi A4, condus de către cetățeanul român Toader N., de 61 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, în care se mai afla, în calitate de pasager, Boris S., de 46 de ani, domiciliat pe raza aceluiaşi judeţ.

Pe timpul controlului, polițiștii de frontieră au descoperit o staţie de emisie recepţie şi în portbagajul maşinii patru colete care conţineau ţigări, marfă pentru care cei doi cetăţeni nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Drept urmare, cei doi bărbaţi, împreună cu autoturismul si ţigările, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că cele patru baxuri conţin 1.990 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, marca Marble, în valoare de peste 17.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că şi pasagerul din autoturismul în care au fost descoperite ţigările, este implicat în activitatea infracţională.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar autoturismul, în valoare de 9.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

120Tot ieri, 7  aprilie  a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, Dumitru A., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 27 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind astfel descoperită, ascunsă în locuri special amenajate, în portierele  și barele de protecție ale autoturismului, cantitatea de 330 pachete de ţigărimarca Marlboro, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 403 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar  șoferul  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată,  autoturismul în valoare de 4.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

116În aceeași zi, în PTF Siret, s-a prezentat la control, pe sensul de intrare în ţară, V. Viktoriya, de cetățenie ucraineană, în vârstă de 27 ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes-Benz, ce se deplasa pe ruta Cernăuți – Italia.

Echipa de control a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă în bagajele personale, cantitatea de 236 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 288 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  femeia  a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

DSC_4854Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit abandonate, în apropierea frontierei de stat, opt colete care conţineau 3.800 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 33.800 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificare persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.