Țigări ascunse în cutii de detergent şi în pragurile unui autoturism descoperite în FRONTIERA

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în P.T.F. Siret și la „frontiera verde” peste 8.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care erau ascunse în cutii de detergent şi în spaţii special amenajate în pragurile unui autoturism, precum și într-un imobil nelocuit.

În data de 13.03.2019, în jurul orei 17.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român N.D., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Dacia Logan.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de detergent, cantitatea de 370 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Tot în data de 13 martie  a.c., în jurul orei 20.30, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român I.G., în vârstă de 33 de ani, la bordul unui autoturism marca Peugeot.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din  poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în pragurile autoturismului, cantitatea de 200 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 855 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

Totodată, autoturismul marca Peugeot în valoare de 13.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Și polițiștii de frontieră de la sectorul P.F. Valea Vișeului au descoperit, în cadrul unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, mai multe colete cu țigări într-un imobil nelocuit din apropierea frontierei de stat. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu țigări, în valoare de 87.600 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.