Ţigări de contrabandă ascunse în fotolii

FOTOLIUPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

În urma acestora lucrătorii noştri au descoperit, ascunse în corpuri de mobilier transportate cu maşina, precum şi la frontiera verde, 16.920 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 148.000 lei.

 Ieri, 12 mai 2014, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 06.15, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe DN 18, pe raza localităţii Vadul Izei, o autoutilitară marca Peugeot, condusă de Sorin I., de 41 ani, domiciliat pe raza judeţului Bihor.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în aceasta se află mai multe corpuri de mobilier (1 canapea şi  6 fotolii).

Existând suspiciuni cu privire la transportul respectiv, autoutilitara precum şi persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, în cele şase fotolii au fost descoperite, ascunse în locaşuri special amenajate, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 8.000 pachete în valoare de peste 70.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 44.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se efectuează verificări în vederea indentificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

masina fotoliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.