Tigări de contrabanda capturate de poliţiştii de frontieră – VIDEO

tigari in spateÎn ultimele 48 de ore, în cadrul unor acţiuni de linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 28.760 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 265.000 lei, ce urmau sa fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din România.

Ieri, 22 mai a.c., lucrătorii din cadrul S.P.F Rădăuți au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 4.00, lucrătorii noştri au observat  în apropierea frontierei de stat,  pe  raza localităţii Vicovu de Sus, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor, însă acestea au abandonat coletele și profitând de întuneric și terenul accidentat au încercat să fugă.

În urma acţiunii, lucrătorii noștri au reuşit sa reţină un cetăţeanul român S. Ilie, în vârstă de 29 de  ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri ce conţineau 8.000 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 80.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar S. Ilie este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

tigari in masinaTot ieri,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au identificat și oprit în trafic pentru control, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei un autoturism marca Volkswagen Polo, condus de către cetățeanul român Nicolaie D. de 63 de ani, domiciliat pe raza jud. Mureş.

Pe timpul controlului, polițiștii de frontieră au descoperit sub bancheta din spate a autoturismului mai multe cartuşe cu ţigări de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling, marfă pentru care bărbatul din Mureş nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Cetăţeanul Nicolaie D. a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat ţigările de la un maramureşean, identificat ulterior de către poliţiştii de frontieră ca fiind Alexandru G. de 32 de ani.

În urma inventarierii cartuşelor, s-a constatat că acestea conţin 830 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 7.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul, în valoare de 6.700 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, jud. Maramureş, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontieră, au observat un bărbat care a înmânat o geantă voluminoasă unei persoane din trenul Cluj Napoca – Sighetu Marmaţiei aflat în mers spre staţia CFR Valea Vişeului.

Imediat, bărbatul care a înmânat geanta a fost reţinut şi identificat ca fiind Marian N. de 20 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, iar în staţia CFR Valea Vişeului, în tren, a fost descoperită şi geanta care conţine 490 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar ţigările în valoare de 4.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret, judeţul Suceava, au depistat două autoturisme cu ţigări, pe sensul de intrare în ţară.

În primul autoturism, marca Hyundai, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portbagaj şi sub preşurile din faţă ale autoturismului, 580 pachete de ţigări de diferite mărci, iar în al doilea autoturism, marca BMW, 860 pachete ţigări, ascunse în bară spate şi pragurile autoturismului.

Ambii conducători auto, cetăţeni ucraineni de 63 şi 35 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 16.000 lei, ţigările în valoare de 1.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele în cauză au fost indisponibilizate în PTF Siret până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, la frontiera verde, în apropierea frontierei de stat, ascunsă în vegetaţie, cantitatea de 18.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Ţigările în valoare de peste 172.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.