Ţigări de contrabandă confiscate

tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de sub Munte au descoperit şi confiscat 1.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 16.800 lei.

În data de 1 noiembrie 2015, poliţiştii de frontieră de la Sectorului PF Poienile de Sub Munte, județul Maramureş au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, lucrătorii noştri au descoperit abandonat pe un drum forestier din zona de responsabilitate un autoturism marca Volkswagen, lângă care se aflau mai multe colete cu ţigări, iar în interiorul mașinii o stație de emisie-recepţie.

Poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice de cercetare şi supraveghere a zonei, fiind descoperit, în apropiere, un alt autoturism care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi în care se aflau două persoane cu vârste de 30 şi 29 ani, domiciliate pe raza judeţului Maramureș.

La controlul efectuat asupra maşinii şi persoanelor a fost descoperită o altă staţie de emisie-recepţie.

Cele două maşini, împreună cu persoanele şi ţigările au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 16.800 lei.

Cu ocazia cercetărilor a fost identificat şi conducătorul autoturismului abandonat, în persoana unui tânăr de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Autoturismul marca Volkswagen, cu care urmau să fie transportate ţigările a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar ţigări şi cele două staţii de emisie – recepţie au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.