Țigări de contrabandă confiscate la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în cadrul Planului de Acțiune Contrabanda 2017, peste 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În ultimele 24 de ore, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmației s-au desfășurat, în cadrul Planului de Acțiune Contrabanda 2017, mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei în zona de responsabilitate.

În cadrul acestora, în data de 17 iunie a.c., în jurul orei 07.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a depistat, în apropierea frontierei de stat un autoturism de teren marca Mitsubishi, înmatriculat în Marea Britanie, care nu își justifica prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, constatând că în autoturism se aflau două persoane, cetățenii români Radu P. în vârstă de 40 ani și Dumitru C. în vârstă de 24 ani, domiciliați pe raza județului Suceava.

De asemenea, lângă autoturism polițiștii de frontieră au descoperit trei colete care conțineau țigări.

Mașina, țigările și persoanele au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.390 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană în valoare de 51.300 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul aceleiași acțiuni, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, a oprit pentru control, în data de 17 iunie a.c., în jurul orei 14.30, pe raza localității Botiz, jud. Satu Mare, o autoutilitară Marca Volkswagen condusă de Ion P., în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism,polițiștii de frontieră au descoperit în două genți de voiaj mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care autoutilitara și persoana în cauză au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 792 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 9.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de țigarete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.