Țigări de contrabandă în valoare de 100.000 lei, confiscate la granița de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 8.498 pachete cu țigări, în valoare de 99.650 lei, marfă ce urma să fie transportată și comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 17 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 5.30, pe direcția localității Valea Vișeului, județul Maramureș, polițiștii de frontieră au observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Persoanele în cauză au fost somate să se oprească, însă acestea au abandonat baxurile si au fugit spre teritoriul ucrainean, moment în care lucrătorii noștri au tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, s-au aruncat în apa râului Tisa, întorcându-se înot în Ucraina.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 4.500 pachete țigări, în valoare de 52.650 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus, județul Suceava, au descoperit abandonate, ieri, 17.10.2021, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, mai multe colete cu țigări. În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că aceste conțin 3.998 pachete țigări, în valoare de 47.000 lei.

Și în acest caz, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, iar în continuare se fac cercetări pentru contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.