Ţigări de contrabandă în valoare de peste 35.000 lei confiscate la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit  şi confiscat la frontiera verde, 3.000 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de peste 35.000 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical folosind armamentul din dotare, cu  respectarea prevederile legale.

În ziua de 16 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău  a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.40, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta, de la  malul râului Tisa   spre localitatea Sarasău, mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul au abandonat coletele și au fugit.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras  un  foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe terioriul statului vecin.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 6 colete cu țigări  care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, de proveniență Dutz Free.

Țigările, în valoare de 35.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.