Tigări în valoare de 5.700 lei confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat și confiscat, în PTF Halmeu și pe comunicații, țigări în valoare de peste 5.700 lei, marfă ce urma să fie comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

Marți, 27 martie a.c., în jurul orei 17.00, la P.T.F. Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, Dan M., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Maramureș.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta din față și laterala din partea stângă a autoturismului, cantitatea de 498 pachete de ţigări marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.241 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot ieri, 27 martie a.c., în jurul orei 13.00, pe timpul unor misiuni specifice, în zona de responsabilitate, lucrători din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus au oprit, în trafic, pentru control, un microbuz, marca Mercedes, care aparține unui societăți comerciale de transport în comun.

În urma unui control specific efectuat asupra pasagerilor și bagajele acestora, au fost descoperite două sacoșe cu țigări de proveniență ucraineană, care aparțineau maramureșeanului  R. Ion, în vârstă de 63 de ani.

Bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență asupra mărfii, fapt pentru care a fost condus, împreună cu bagajele, la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor, din cele două sacoșe, a rezultat cantitatea de 300 de pachete cu țigări, mărcile Marble și Jin Ling în valoare de 3.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.