Ţigări în valoare de 66.800 lei confiscate la frontiera de nord

tigari1Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, în PTF Siret, ascunse în semiaripile şi rezervorul unui autoturism, dar şi la frontiera verde, cantitatea de 9.347 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

 Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul maşinii în care a fost descoperită marfa, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

În  data de  27 noiembrie a.c., în jurul orei 1.00, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean K. Artur de 31 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare specific Poloniei.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, persoanei şi bagajelor.

Cu această ocazie, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în semiaripi spate şi rezervorul autoturismului,  cantitatea de 898 pachete  de ţigări, de diferite mărci, cu timbru fiscal ucrainean.

Ţigările în valoare de aproximativ 1.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

De asemenea, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, abandonate în vegetaţie, 17 colete care conţineau ţigări, de aceeaşi provenienţă.

Baxurile au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.449 pachete cu ţigări, în valoare de 65.700 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.