Ţigări în valoare de 72.000 lei, confiscate la frontiera de nord!!!

IMG_3806În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, aproximativ 8.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 72.000 lei, iar trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Ieri, 12 iunie 2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, pe timpul unei misiuni specifice, în zona de competenţă, au identificat un bărbat, cetăţean român, care încerca să ofere spre comercializare 1.634 pachete ţigări într-un bazar de pe raza localităţii Rădăuţi, jud. Suceava.

Mihai P., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava nu a putut prezenta documente de provenienţă asupra mărfii, fapt pentru care s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, în valoare de 16.340 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi a documentării activităţii infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului s-au deplasat la domiciliul soţilor G. Dumitru şi Amalia, de 36, respectiv 34 de ani, de pe raza comunei Bistra, jud. Maramureş, pentru a verifica, conform datelor obţinute, dacă aceştia deţin în casă o cantitate de ţigări.

Cu acordul proprietarilor, lucrătorii noştri au intrat în imobil, iar în beci au descoperit şi ridicat în vederea confiscării două baxuri cu ţigări.

Coletele au fost transportate la sediu, unde în urma inventarierii, s-a constatat că este vorba de 770 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 6.800 lei.

În cauză de efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei, pe timpul unor misiuni specifice, în zona de competenţă, au mai fost descoperite în apropierea frontierei de stat, abandonate în vegetaţie, 5.500 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 49.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.