Ţigări în valoare de aproximativ 195.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

 

tigari1Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 48 de ore, 20.964 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 195.000 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

În seara zilei de  04 august a.c., în jurul orei 22.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, S. Andreea, de cetăţenie română, în vârstă de 30 ani, domiciliată în mun. Suceava, conducând un autoturism  marca Opel, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în semi-aripile spate ale autoturismului, cantitatea de 464 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de  566  lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  S.Andreea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

tigariTot ieri, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat, pe  raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete spre interiorul ţării.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora. Deoarece bărbaţii au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

La cercetarea zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 colete ce conţineau 11.500 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 115.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Azi noapte, în jurul orei 00.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, a observat pe malul românesc al râului Tisa trei persoane lângă o barcă pneumatică.

Lucrătorii noştri au somat persoanele în cauză, care, la vederea poliţiştilor de frontieră au sărit în apă şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii persoanelor implicate în activitatea infracţională.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a descoperit în zonă 9 colete care conţineau ţigări şi o barcă pneumatică.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 39.600 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat 9 colete care conţineau cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 39.600 lei.

În toate cazurile, cele 20.964 pachete de ţigări, în valoare totală de aproximativ 195.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.