Ţigări în valoare de aproximativ 55 000 de lei confiscate de poliţişti

tigari1La finalul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Contrabandei, au identificat un tânăr din Seini care transporta cu un autoturism 1 500 pachete cu ţigări de contrabandă.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au identificat alte patru persoane implicate în activitatea infracţională constând în deţinerea, depozitarea, transportul şi comercializarea ţigărilor.

Verificările efectuate au relevat că, în perioada 06 – 08 ianuarie a.c., persoanele bănuite au efectuat activităţi de contrabandă cu aproximativ 100 000 de ţigarete de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 55 000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării unui autoturism şi a sumei de 3 000 de euro, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Bănuiţii au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, ţinând cont de conduita procesuală a acestora, precum şi de garanţia recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, a dispus ca urmărirea penală să fie efectuată cu suspecţii în stare de libertate.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.