Ţigări în valoare de peste 158.000 lei confiscate la frontiera de nord

tigari in microbusPoliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, atât în PTF Siret, cât şi la frontiera verde, 18.460 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 10 iunie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret, jud. Suceava, au descoperit şi confiscat din bagajele personale a doi bărbaţi, cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, cantitatea de 2.660 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Cei doi cetăţeni, Cristin B. de 33 şi Ion S. de 44 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 18.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 3.300 lei au fost ridicată în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi, pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control în zona de frontieră, au descoperit abandonat, în apropierea frontierei de stat, un autoturism plin cu colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 15.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 155.000 de lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetarii în comun a evenimentului şi documentării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.