Ţigări în valoare de peste 169.000 lei confiscate la frontiera româno-ucraineană

tigari1Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 400 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 169.000 lei.

Percheziţii la persoane suspecte de contrabandă

Poliţiştii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au demarat activităţi specifice in vederea identificării şi probării activităţii infracţionale a unor persoane, de pe raza judeţului Satu Mare, despre care se deţineau informaţii ca se ocupau cu contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineana.

Astfel, ieri, 5 noiembrie 2015, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Judecătoria Satu Mare, poliţiştii de frontieră au descins la domiciliile a şase cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare.

În urma percheziţiilor, a fost descoperită cantitatea de 476 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 2.200 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, au mai fost descoperite sume de bani în lei şi valută, mai multe telefoane mobile şi diferite înscrisuri.

De asemenea au fost puse în executare de către poliţiştii de frontieră cinci mandate de aducere, persoanele în cauză fiind duse la audieri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar la finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale ce se impun.

 Ţigări descoperite pe comunicaţii

Ieri, 5 noiembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe raza localităţii Satu Mare, un cetăţean român, Gheorghe G., de 56 ani, care avea asupra lui o geantă voluminoasă.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, lucrătorii noştri au procedat la oprirea bărbatului şi efectuarea unui control asupra bagajului.

Cu această ocazie, în geantă au fost descoperite 1.090 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare totală de 4.900 lei.

Ţigările şi persoana în cauză au fost duse la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ţigări descoperite la frontiera verde

În data de 5 noiembrie a.c., o patrulă a poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Negreşti Oaş, a depistat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Moișeni, jud. Satu Mare,  o persoană, cetăţean român, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat  la legitimarea bărbatului, acesta fiind identificat ca fiind Sorin S., de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

În zona unde a fost depistat bărbatul, poliţiştii de frontieră au descoperit 9 colete care conţineau 4.498 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 40.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În dimineaţă zilei de 04 noiembrie, în jurul orei 06.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judetul Suceava, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat la aproximativ 250 de metri de frontiera de stat o persoană care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei în cauză, aceasta fiind identificată ca fiind cetățean român, S. Constantin, în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

La cercetarea terenului, în imediata apropiere lucrătorii noştri au descoperit două colete care conţineau ţigări, pe care bărbatul a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 2.820 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 28.200 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanul român  este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Un alt echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a depistat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au trecut la urmărirea acestora executând somaţiile legale prin voce şi deoarece nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost nunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la cercetarea terenului fiind descoperite 4 colete care conţineau cantitatea de 9.790 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 97.900 au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

O patrulă a poliţiei de frontieră de la sectorul PF Izvoarele Sucevei, a descoperit, ieri 5 noiembrie a.c., în apropierea frontierei de stat, trei colete care conţineau ţigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.480 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 24.800 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.