Ţigări în valoare de peste 238.000 lei confiscate la frontiera româno-ucraineană

5-politisti-de-frontiera-acuzati-de-luare-de-mita-si-scurgere-de-informatii_01Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 48 de ore, 26.340 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 238.000 lei.

Ieri, 26 noiembrie a.c., la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe raza localităţii Crăciuneşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Audi A4, despre care aveau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au oprit maşina pentru verificări, iar in urma controlului au fost descoperite în interior mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Şoferul autovehiculului, cetățeanul roman Marius G., în vârsta de 29 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a fost dus la sediul inspectoratului împreună cu autoturismul şi coletele cu ţigări în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 62.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea autoturismul marca Audi A4, în valoare de 17.000 lei, folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

În data de 25.11.2015, o patrulă mobilă din cadrul sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei a identificat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în Bulgaria, suspectă că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri autovehiculul, dar conducătorul auto le-a ignorat continuându-şi deplasarea.

Lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, şi în scurt timp au descoperit-o abandonată pe o stradă din apropiere.

Cu ocazia controlului efectuat în autoutilitară au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care maşina şi ţigările au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 133.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au descoperit, în data de 26.11.2015, în apropierea frontierei de stat 4 colete care conţineau cantitatea de 4.340 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 43.400 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.