Țigări în valoare de 69.000 lei, confiscate la frontiera de nord

tigari2Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, peste 7.200 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 69.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Azi dimineață, în jurul orei 5.00, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, T. Mariia, în vârstă de 31 de ani, cetățean ucrainean, care călătorea cu un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Polonia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei în cauză.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în saci cu făină, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 60 pachete de ţigări,  marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 73 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată  contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Față de femeie s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 15.04.2016.

Ieri, 14 aprilie a.c., tot în P.T.F. Siret, s-a prezentat în pe sensul de intrare în ţară S. Anatolii, în vârstă de 34 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, călătorind cu un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Polonia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, ajutați și de câinele poliţist Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în plafonul  microbuzului, cantitatea de 400 pachete de ţigări, marca Marlboro, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de aproximativ 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul  a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, microbuzul marca Mercedes în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea loc special amenajat pentru transportul țigărilor

Tot ieri, 14 aprilie a.c., în jurul orei 5.40, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat în trafic, pe raza localităţii Lupcina, judeţul Suceava, un autoturism marca VW Passat, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Pe timpul urmăririi, polițiștii de frontieră au executat 1 foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată șoferul nu a oprit, la scurt timp autoturismul fiind găsit abandonat pe raza localitatii Lupcina.

Mașina era plină cu țigări de proveniență ucraineană fapt pentru care a fost dusă la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.810 pachete țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 68.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării conducătorului auto și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.