Țigări în valoare de peste 340.000 lei confiscate în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei la frontiera de nord

tigari in masinaȚigări în valoare de peste 340.000 lei confiscate în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfasurat, de la inceputul acestei saptamani, mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, in urma carora au fost descoperite şi confiscate peste 37.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 342.000 lei care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din Romania.

În data de 30 martie a.c., polițisti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighet au observat cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la frontiera de stat, pe raza localitatii Bocicoiu Mare, mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa raului Tisa, dinspre Ucraina spre Romania.

Imediat, o echipă operativă din cadrul aceluiasi sector s-a deplasat la fata locului si a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care, în curtea unui imobil din apropierea frontierei, au fost observate mai multe colete cu țigări. Cu acordul proprietarului, Nicolae D., de 57 ani, s-au continuat cercetarile, în urma carora, în beciul casei au mai fost descoperite alte colete cu tigari.

Bărbatul, împreună cu cele 27 colete descoperite, a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 120.400 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin pentru cercetarea in comun a evenimentului, iar pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Tot ieri, 30 martie a.c., în jurul orei 09.40, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au identificat în trafic, pe raza localităţii Brodina de Sus, judeţul Suceava, un autoturism marca Mercedes ML, înmatriculat în Germania, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Argel, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

După o urmărire de aproximativ 6 km, deoarece drumul era blocat de un camion, șoferul a efectuat o manevră de mers cu spatele acroșând autospeciala poliției de frontieră, dupa care a trecut printr-un șanț și a continat deplasarea.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au executat 2 focuri de avertisment, însă nici de această dată șoferul nu a oprit, dar la scurt timp autoturismul a fost gasit abandonat pe raza localitatii Argel.

Mașina era plină cu țigări de proveniență ucraineană fapt pentru care a fost dusă la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.930 pachete țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 80.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 135.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării conducătorului auto și a documentării întregii activități infracționale.

În alte trei cazuri, polițistii de frontieră din cadrul Sectoarelor  P.F. Sarasău si PF Sighet – I.T.P.F.Sighetu Marmatiei, pe timpul desfasurarii unor activitati specifice in zona de competenta, au descoperit 15.840 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 141.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

In toate cazurile se fac acum verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.