Țigările se vor scumpi din nou, după aplicarea noilor măsuri fiscale

Pe lângă majorarea taxelor și impozitelor și limitarea unor scutiri fiscale, draftul noilor măsuri fiscale apărut în spațiul public prevede și creșterea accizelor.
Conform noilor măsuri fiscale, acciza la mia de țigarete va fi în acest an de aproape 626 lei, pentru a crește din nou, etapizat, la aproape 673 lei în 2024, la 688 lei în 2025 și aproape 719 lei din anul 2026.

Acest lucru va însemna, în mod categoric, că vor apărea noi scumpiri ale produselor din tutun, deși acestea sunt deja cele mai scumpe din regiune.

Surse apropiate discuțiilor au declarat pentru „Adevărul” că scumpirea va fi de cel puțin 1 – 1,5 lei pe pachet, fără a mai ține cont de costurile cu materia primă și de costurile de producție care și acestea se vor mări ca urmare a creșterii accizelor la carburanți și a creșterii prețurilor la energie, plus costurile cu forța de muncă, având în vedere intenția guvernanților de a majora salariul minim pe economie din toamnă la 3.300 lei.

Amintim că prețul mediu al unui pachet de țigări comercializate în România este în medie de 22 de lei, în timp ce în Ucraina același pachet se vinde cu 12 lei, în Moldova cu 11 lei, în Bulgaria cu 14 lei.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.